diumenge, 31 de juliol del 2011

COSES QUE PASEN

ja hem tornat a la civilització. dos dies abans del previst.
es que aquesta nena! pues no va i s'em fa un esguinç!
fora conyes. es veritat. la marta s'ha fet un esguinç al tormell dret.
no passa res, estem be, simplement farem un canvi de plans. pensavem fer muntanya i despres turisme, i ara ho farem al reves.
va ser baixant de l'ishinca, un bonic i entretingut turonet de 5530 metres. esta be. de fet, avui ha caminat els 12km de baixada desde el camp base fins on ens recullen els taxis. i dema anem al "curandero" per descartar algo mes serio.
ara estem a huaraz, dando buena cuenta de les cuzqueñas de 620ml, i simplement buscarem alguns banys termals a on ens cuidin be. la llastima es que portavem una aclimatacio collonuda, pero no passa nada... ja la tornarem a agafar.

... ens tanquen el cafe. ja escriure dema...

diumenge, 24 de juliol del 2011

ENTRE LA BLANCA I LA NEGRA


pues sí noi. ja som al perú. un viatge al que li teníem moltes ganes. i aquest any sí, com diuen alguns, no sé perquè.
volàvem desde la laberíntica t4 de la kapital del imperio fins a lima. 12 hores amb iberia. al primer avió k devia comprar la companyia de marras. de tant en tant el netegen, però de reformes poquetes. els seients més tous que un flam caducat.
a la grisa i caòtica lima, pillàvem un bus cap a huaraz. vuit hores més por esos mundos. còmode per això, el bus. plàcid trajecte per diferents paisatges desèrtics, si no fos per que el veí del costat, (un gordo baixet i kabron) ens va "deleitar" amb totes les bandes sonores dels culebrons sudamericans. a més, una collada de 4100 es va aliar amb el cansament per intentar reventar-nos el cap. vaja, k lo de plàcid és un decir.
i huaraz... ostias! ara entenc k la gent k ha vingut digui k si tornés al perú, vindria aquí i prou.
a 3100m sobre el nivell del mar (toma ya!) i encaixonada entre la cordillera blanca i la negra. te a tota hora unes vistes espectaculars dels gegants esquerdats k s'aixequen més de 3 km en vertical. amb cent mil habitants k semblen multiplicar-se sense parar, la capital del ancash te una vida en constant moviment k sembla no voler-se aturar.
se menja be, tu. ostias! sa menja molt bé. i barato! i abundant!
estem allotjats a l'alberg andinista de la giselle i l'aritza monasterio, un guia de muntanya que va venir d'euskadi fa vint anys i aquí s'ha quedat. tenen un fill, en suaitz, i li agraden molt les pel.lícules de dibuixos animats doblades al peruà.
i bueno. hem fet un parell d'excursionetes per aclimatar, xules xules. hem conegut gent d'allò més interessant dels k ja parlaré quan en tingui ganes. la marta avui està encara més guapa k ahir, i jo sembla k m'he recuperat de les diarreas k me van deixar potxo potxet.
sembla k demà marxem a les muntanyes, a la quebrada de ishinca. tenim mono. fa un temps de conya. l'aritza diu que feia anys k no hi havien tan bones condicions...
hem de marxar. hem de pujar.
it's our duty!
duty, duty!