dimecres, 27 de maig del 2009

HIVERNANT

Encara que aquí només sigui tardor, en Zeus es veu que ja ha començat a hivernar. Sí, ja fa uns quants dies que no surt de casa, quan surt de casa és per entrar al cotxe, potser al super, i tornar a entrar a casa. De vegades també arriba a anar fins a la biblioteca. Però poc més.

De fet, el temps no convida gaire a fer activitats a fora. Abans d'arribar a Dunedin tothom deia que quin bon estiu que tenien, fins que vam arribar nosaltres i de cop va començar a fer un temps "poc habitual", molta pluja, molt vent i molt fred. Ara tohom diu que aquí a Christchurch no està fent un temps gens normal, que mai plou tants dies seguits i que el fred no comença fins més entrat l'hivern. Abans que arribéssim nosaltres es veu que feia sol cada dia i que s'estava de conya... No sé ben bé què passa però la cosa podria canviar ja!!!

Total, que no fem gaires sortides ara. I quan sortim són intents frustrats i corregudes o caminades remullades que no mereixen ni treure la càmera.

Però us puc parlar de la meva escola. Només el nom ja val la pena: Rangi Ruru. És alguna cosa així com el cel alt i generós en maorí. És una escola privada i segurament la més pija de tota la illa sud. Ja em fa mitja vergonya dir on treballo perquè tothom em mira i em diu Wow! com si fos molt especial. De fet és cert que estic agafant una idea molt elitista d'aquest païs i suposo que és perquè cada dia em rodejo de la creme de la creme. No sé, però n'hi molt de pijo per aquí i allò de que tots els kiwis són molt simpàtics no és ben bé cert del tot: crec que com a tot arreu hi ha de tot. Algunes de les nenes són realment molt insolents i consentides. Tenen pasta i es creuen que són qui sap què.

Bé, si us interessa podeu fer una ullada vosaltres mateixos clicant sobre la foto de l'escola (no cal que em busqueu; no hi sóc). Però podeu trobar inclús els preus de l'escola i de l'internat que també ofereix per un preu molt poc mòdic.

També us convido a fer una ullada a l'uniforme (inclús el podeu comparar amb el de l'anterior escola!) i xafardejar els preus de cada peça, clicant sobre l'anunci, i sobre Rangi Ruru Girls' School després. S'ha de dir que és molt complert: pensen en tot aquesta gent!

L'escola també té un logo, ben curiós a més. A veure si sabeu dir quin és el logo de Rangi Ruru i quin el de la Rolls Royce? Sortegem una estada a Chch...



dimecres, 13 de maig del 2009

CHRISTCHURCH

Pues ja som a christchurch. Instalats i tot. Bueno, ja fa dues setmanes, pero es k estem tan ocupats, k la cronica s’ha retardat.
es la ciutat mes gran de la illa sud. Amb uns 360.000 habitants, aglutina mes d’un terç de la poblacio. Vol apareixer maca, fa esforços per ser-ho. Pero tampoc ens enganyem, no deixa de ser una ciutat.
I estem instalats a una nevera k surt força be de preu, situada a uns 20’ de la feina de la marta, a 5’ del centre i a 3’45” (sense anar a morir, no et pensis) del hagley park, k es lo k anomenariem el pulmo de la ciutat si no fos k aqui hi ha arbres i zones verdes (de les de veritat, verd organic) por doquier.
Utilitzem el parc per anar a correr. Ara esta maquissim amb la tardor. Els arbres, vestits de mil colors, parlen en llengües magiques. I quan t’acostes, si el vent els avisa de la teva arribada, et preparen una alfombra daurada k te el poder d’aplaudir les teves passes.
Convida a anar-hi cada dia. Fa vuit km de perimetre. Te un bucolic jardi botanic, dotzenes de prats per estirar o estirarte, un riu k el serpenteja, mogollon de camins, lavabos publics que (ara fliparas) estan oberts al public, aparatejos de fusta o ferro per fer exercicis (conec algun k no durava ni 5’ sense trencarse algo), un parell de cafes i algunes estatues de lo mes rares. Ja t’nsenyare alguna foto. Es nota k a final de mes hi ha la marato, pq a tota hora es veu penya entrenant.
Ja ho saps k la marta s’hi ha apuntat en un rampell de ultima hora? Ara es vol posar en forma en 4 dies. Aquests rossell...
I el piset, pues eso, k es una mica fred. Bueno no sempre. Lo bo k te es k si plou no et mullas. Pero podriem dir k no esta del tot ben aïllat, ni termica ni acusticament. I el resultat es k fa la mateixa temperatura dins k fora. Avui fa solet i s’esta de conya amb els finestrals, pero si esta tapat o es fa de nit (i aqui no hi ha un punyetero dia k no es faci de nit), la temperatura ronda els 0º. Vam comprar una estufa, molt bonica, la mes barata. S’encenien tot de llumetes quan l’endollaves, pero escalfar, allo k entenem per escalfar... no, aixo no ho feia. L’endema la vam tornar. Ara anem rollo ploma dins de casa (no de drag queen, un ja no te el cos de fa 15 anys).
Es espaios, amb moltes parets i portes, em sento raro, tu. Quan agafi el mallo... es de lo mes barato k vam trobar, si excloim un parell de coves depriments k ens van ensenyar. Estava sense moblar, pero en kevin (l’amo) ens va facilitar algunes coses velles. La veritat es k es va enrollar. Tb’ ens va acompanyar amb la seva furgo a buscar un llit k’ns deixava la roberta, una italiana k treballa amb la marta a rangiruru. I com k aquesta escola es tb’ un internat, es veu k tenen tot de coses k les alumnes deixen a final de curs i k pots agafar si et compromets a tornarles. No ens vam comprometre, em sembla, pero vam pillar olles, plats, coberts, el microones, una claixera i fins i tot un jerro bastant lleig al k ja hem posat unes flors k no son ben be flors: es una cosa k ens van donar amb forma de flor i k vaig pensar “oita, aixo ho podriem posar al jerro”.
O sigui k por el mismo presio, lo tenemos amueblau.
Ja se k es lluny i blablabla, pero fins el 20 de setembre, ara tenim puesto per si algu ens vol venir a visitar. Nomes cal k porteu un bon sac de dormir... bueno, si sou dos, porteu dos. Ah, i lo mes important: a l’aduana deixen passar fins a sis (si, he dit sis) ampolles de vi PER PERSONA. Quan em demostris k les tens, et passo l’adreça...

dimarts, 12 de maig del 2009

FOCAS I ALBATROS

un concurs!

se m'ha acudit k podriem fer un concurs!

es molt facil, ja veuras. a sota penjo unes fotos en forma de pase de diapos. clica pq' es vegi mes gros i no hi hagi confusio. es tracta de mirarteles be i esbrinar quines son de foca i quines d'albatros.

si no saps lo k es un albatros, busca-ho a l'enciclopedia ilustrada k van comprar els papes fa mil segles "por si acaso", i k ningu de la familia s'ha mirat mai. si ja l'han portat al cash'n'converters... pues no se, tu. bueno, no es tan dificil, tot lo k no sigui foca ha de ser albatros. una foca si k saps lo k es, no?

la cosa es k per cada foto k encertis et donem un punt ATRAPALAKABRA. pots repetir el joc tantes vegades com vulguis, aixi acumularas mes punts!

quan arribis al milio de punts et donarem un diploma a la persona amb mes temps lliure del planeta.

a veure, tampoc no t'esperis gran cosa. si ningu amb traça s'ofererix, l'haure de dissenyar jo, i per ser honestos, la veritat es k no ho he fet mai, i tampoc en ser gaire de la combinacio de colors i aquests rollos. pero prometo k m'esforçare.

i mira, si al final no t'agrada, sempre pots provar de descanviarlo per cupons de benzina. si cola, cola.

...bueno, si cola, avisa.